♥

vineri, 30 decembrie 2011

Felii de cocos / Tavalita prin cocos




Reteta asta a pornit de la faimoasele prajituri australiene numite Lamington. Insa prajitura adaptata care se face la noi si pe care ne-o facea si mama cand eram copii, e muuult mai buna, in plus are iz de copilarie si Craciun in familie :) :)
Probabil aveti reteta, insa eu vi-o impartasesc oricum !

Ingrediente:
Blat :
1 ou
300 gr zahar
400 faina
300 lapte
100 gr unt
3 linguri miere
1 plic praf de copt

Glazura:
120 gr unt
400 zahar
20 linguri lapte
60 gr cacao neagra
50 ml esenta rom dr oetker

100 gr fulgi cocos

Pregatim blatul:

Frecam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul, mierea si praful de copt.
Punem laptele si mixam, adaugam faina si mixam pana ce totul devine omogen.

Turnam intr-o tava de 40x25 cm, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincins la 180 gr pt 30 min. Facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata, blatul s-a copt.


Pregatim glazura:

Punem toate ingredientele intr-un vas la foc mic si aducem la fierbere. Dupa ce face spuma, mai fierbem 2 minute si oprim focul.

Taiem blatul in cuburi de dimensiunile preferate.

Infigem cate un cub, intr-o furculita si scufundam in glazura fara sa lasam sa absoarba, tinem cateva secunde de-asupra vasului sa se scurga sosul in exces


apoi tavalim prin nuca de cocos. Le asezam pe o tava lasand distanta intre ele si le dam la rece pt cateva ore.


Se servesc cu pofta copilariei !!











2 comentarii:

Alexandrina spunea...

E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

Bucate Apetisante spunea...

E un deliciu prajiturica asta, buna alegere.
Iti urez cu drag, LA MULTI ANI !

Trimiteți un comentariu