♥

joi, 17 martie 2011

Friptura afumata din piept de curcan



Aceasta friptura se poate pregati in faza 1 a dietei South Beach.

Ingrediente:
1 piept de curcan (700 gr)
4 linguri pasta de ardei dulce
2 lingurite sare
piper
1 lingura ulei

3 pumni rumegus/ aschii de lemn/ talas (eu am avut de stejar)

Frecam pieptul bine cu sare si piper, apoi il ungem peste tot cu pasta de ardei. Il punem intr-o punga si dam la frigider pt 24 h. Am folosit o pasta de ardei dulce de la Unicarm, pe care o aveam in casa si care se gaseste in orice supermarket.

Trecute cele 24 h, scoatem carnea din frigider si pregatim rumegusul: luam 2 pumni de rumegus si ii punem la inmuiat pt 1 h, intr-un vas cu apa.

Luam o bucata de folie de aluminiu si in centrul ei punem rumegusul ud pe care l-am stors bine de apa, adaugam rumegusul uscat, amestecam bine si il impachetam in folie.

Cu o furculita facem gauri pe ambele laturi si punem in cuptorul preincins la 200 grade.

Punem pieptul pe o tava si dam la cuptor .

Dupa aproximativ 10 min rumegusul va incepe sa arda si va face fum, deaceea incercati sa nu deschideti cuptorul prea des, puteti pregatii reteta intr-un cuptor afara daca aveti, iar daca nu atunci asigurati-va ca e destul de cald afara sa puteti tine deschise geamurile.

Dupa 20 min scoateti carnea si ungeti-o cu ulei si intoarceti-o pe partea cealalta.

Dupa inca 20 minute scoateti friptura, intoarceti-o si ungeti-o cu ulei dupaceea intepati carnea cu un bat pt frigarui pana la mijloc daca zeama care iese este clara, mai dati la cuptor pt 2-3 minute daca zeama cu sange mai coaceti inca 15 min.

Scoateti friptura si acoperiti-o cu folie de aluminiu, lasati-o 10 minute sa se odihneasca.

Seviti cu garnitura de legume.

Pofta buna!

3 comentarii:

Diana spunea...

Andrada, am un premiu frumos pt tine, te astept sa-l ridici!

Lady Butterfly spunea...

Waw ce carnita buna!

andrada`s kitchen spunea...

Multumesc fetelor !

Trimiteți un comentariu