♥

joi, 10 februarie 2011

Cotlet in sos picant



Ingrediente:                                                            
600 gr cotlet fara os
2 catei de usturoi
1 cm ghimbir
1 crenguta rozmarin
1 lingura sos de soia
sare
piper
50 ml ulei

Pt sos
1 lingura unt
1/2 lingurita faina
2 linguri smantana
1 lingurita sos Pimento sau sos Chilli
1 anason stelat.
Sare



Sugestie: daca nu vreti sosul foarte picant puneti doar jumatate de lingurita de sos pimento sau chilli.

Tocam marunt ghimbirul curatat de coaja, usturoiul si rozmarinul

Saram si piperam cotletul apoi il tavalim prin amestecul de usturoi, rozmarin si ghimbir.

Il punem intr-o punga si turnam sosul de soia, amestecam bine si dam la frigider pt 1 h.Scoatem carnea de la frigider si o curatam bine de marinada, folosind un servetel de hartie

Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim bine carnea pe toate laturile sale. Cand cotletul s-a rumenit, il dam la cuptorul preincins la 180gr pt 30 min.

Pregatim sosul:
Intr-un vas pe foc punem la topit untul, apoi turnam faina si o rumenim cateva secunde

Adaugam smantana si amestecam, punem anasonul si sosul pimento si amestecam iarasi.

Potrivim de sare.

Cand carnea s-a fript, o scoatem din cuptor si o lasam acoperita cateva minute sa se odihneasca.

Feliem si servim alaturi de sosul picant si cartofi piure sau alta garnitura.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu