♥

luni, 24 ianuarie 2011

File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin



O reteta neobisnuita care va surprinde papilele voastre gustative, plina de aroma si textura poate satisface si pe cei mai rafinati gurmanzi.
Reteta nu imi apartine si este o adaptare dupa o retata a bucatarului american Bobby Flay.

2 bucati muschi de vita inalte de 3 degete
1 lingura unt topit
200 gr dovleac dulce (ludae)
1/2 vin rosu demidulce
1 baton scortisoara
1 buc anason stelat
1 buc cardamom
1 lingura cu varf cacao
1 lingura cu varf cafea macinata
1/2 lingurita chilly
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 praf de nucsoara


Sugestie: cardamom, anason veti gasi in pliculet de condimente pt vin fiert de la fuchs..


Pornim cuptorul la 180 gr si punem la copt dovleacul.

ungem carnea cu untul topit si amestecam intr-un vas cafeaua, cacaua, chilly, sarea, zaharul si nucsoara.

dam carnea prin amestecul de condimente insa doar pe laturi lasand partea de sus si cea de jos curate.
 

si o punem apoi pe gratarul incins

o frigem pe fiecare parte cate 7-8 min

apoi o dam la cuptor pt inca  5-10 min (in functie de preferintele voastre).

in timp ce carnea este inca pe gratar, pregatim sosul de vin.
Intr-o cratita punem vinul, anasonul, scortisoara si cardamomul la fiert. (daca nu veti folosi un vin dulce atunci adaugati si 2 linguri cu varf de zahar)

Fierbem vinul pana cand scade si se ingroasa (cam 15 min)

Cand carnea s-a facut o scoatem pe o farfurie calda si acoperim cu folie e aluminiu, asfel  sucurile se vor redistribui in carne.. curatam de coaja dovleacul copt si il facem piure apoil il asezonam cu sare si piper.
   Punem pe o farfurie sosul de vin, carnea si pireul de dovleac si decoram cu o crenguta de cimbru.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu