♥

luni, 10 ianuarie 2011

Ciorba Radauteana



3 bucati piept de pui
3 morcovi
1/2 telina
2 patrunjel radacina
1 ardei gras
1/2pastarnac
1/2 gulie
sare,
piper
1 lingura delikat
2 galbenusuri
1 lingura faina
300 gr smantana
6 catei de usturoi

Intr-o oala de 6 litri se pune la fiert carnea impreuna cu legumele si putina sare. Se fierbe la foc mic si se spumeaza din cand in cand.

Scoatem carnea cand e fiarta, dar atentie sa nu o fierbeti prea tare sa nu se sfarame cand o taiem in cubulete mari..


Se strecoara supa rezultata. Intre timp se freaca cu telul intr-un vas mare galbenusurile cu smantana,

se pune faina si 4 catei de usturoi zdrobiti se adauga jumatate polonic supa pana se omogenizeaza, apoi se adauga toata smantana, se amesteca si se continua cu adaugarea a cate un polonic de supa pana ce compozitia ajunge la temperatura supei apoi se toarna compozitia in oala.

Se da la foc mic si se amesteca in oala din cand in cand, odata ce a dat in clocot se adauga  2 catei de usturoi zdrobiti .Se potriveste de acreala in farfurie cu smantana, otet, lamaie, etc.
 Se seveste cu ardei iute.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu